Film

Skribent

Alexander Svensson

24 oktober 2024 | 11:00

James Mangold kan spela in sin "Star Wars"-film nästa år

Nämen kolla, en "Star Wars"-film som faktiskt lyckas bli inspelad?!
Räck upp handen om du kommer ihåg att James Mangold ska göra en “Star Wars”-film. För något år sedan blev det officiellt att regissören bakom filmer som “Logan”, “Cop Land” och kommande “A Complete Unknown” jobbar på en film om jediorderns uppkomst, som för tillfället går under namnet “Dawn of the Jedi”. Nu låter det som att hans projekt faktiskt kanske kommer någonvart.
 
Enligt World of Reel ska Mangold nämligen ha berättat för Empire att “Dawn of the Jedi” blir hans nästa film efter “A Complete Unknown”, och att inspelningen kan bli av så tidigt som nästa år. Det låter ju oerhört lovande.
 
Man får dock ta Mangolds uttalanden med en nypa salt: det hör som bekant inte till ovanligheterna att “Star Wars”-filmer nästan blir av, bara för att plötsligt stöta på problem och sedan dö en långsam död på ett ritbord i Lucasfilms källare. Att Mangolds film faktiskt blir verklighet är därmed inget vi ska hålla för säkert förrän vi bänkat oss framför en bioduk för att se den, men just nu ser det åtminstone ganska ljust ut.
| 24 oktober 2024 11:00 |