Film

Skribent

Martin Persson

3 september 2024 | 13:00

James McAvoy baserade nya skurkrollen på Andrew Tate

Skådisen ville fånga toxisk maskulinitet på bästa sätt i remaken där han spelar psykopat.
Kort efter den danska och hyllade skräckthrillern ”Speak No Evil” gått upp på bio är det redan dags för en amerikansk remake.
 
Bland rollerna syns bland annat Mackenzie Davis, Scoot McNairy, Aisling Franciosi och så klart den kända och hyllade skådespelaren James McAvoy.
 
McAvoy spelar som en brittisk godsägare som bjuder in en amerikansk familj under semestern. Det som börjar som en drömsemester förvandlas emellertid till en psykologisk mardröm.
 
För att hitta sin rollfigur berättar James McAvoy för Indiewire att han valde att undersöka den kontroversielle profilen Andrew Tate:
 
-Jag ville att min karaktär skulle likna Andrew Tate – en slags toxisk maskulinitet och ett behov av att alltid uppvisa sin manlighet och dra ner andra., typ ”är du man nog att dricka med mig?” eller ”jag är ledsen, jag ser att du inte är lika stark som mig”.
 
Andrew Tate är en kickboxare- och influencer som hamnat i flera kontroverser på grund av sina misogyna och högerextrema uttalanden, samt även misstänkts för trafficking.
 
”Speak No Evil”  har biopremiär den 13 september.
 
| 3 september 2024 13:00 |