Film

Skribent

Viktor Eriksson

7 augusti 2024 | 13:30

Jenna Ortega avslöjar vilken film som fick henne att vilja bli skådespelerska

”Ändrade riktningen för hela mitt liv”.
"Wednesday"-stjärnan Jenna Ortega berättar i en ny interju med Vanity Fair att det faktiskt var Tony Scotts actionfilm ”Man on Fire” med Denzel Washington som fick henne att vilja bli skådespelerska.
 
Filmen handlar om den före detta CIA-agenten John Creasy (Denzel Washington) som tappat livsgnistan och som övertalas av en gammal vän att skydda en tioårig flicka (Dakota Fanning) i Mexico City. Creasy och flickan kommer varandra nära och deras relation gör att han återfår sin livskraft. När hon sedan blir kidnappad ger sig Creasy ut för att finna henne.
 
Närmare bestämt var det nio år gamla Dakota Fannings rollinsats i filmen som Jenna Ortega säger ”ändrade riktningen för hela mitt liv”. Hennes föräldrar skrattade bara vid tillfället. När hennes mamma senare postade en video på Facebook där Jenna Ortega framförde en dramatisk monolog, så skickade en vän till familjen den till en casting-chef.

Kort därefter började Jenna Ortegas mamma köra henne sex timmar fram och tillbaka till Los Angeles för att göra auditions.

– Jag vet inte hur hon fortfarande står upp, säger Jenna Ortega.
 
| 7 augusti 2024 13:30 |