Film

Skribent

Paul Dakwar

1 september 2024 | 21:00

Visste du att... Jesse Plemons spelade en ung Matt Damon i en 00-talsrulle

Är du en av dem som tycker att Jesse Plemons är kusligt lik Matt Damon? Det tyckte man redan på slutet av 90-talet också!
I filmvärlden är det vanligt att scener klipps bort, men för en ung och hoppfull skådespelare kan detta vara ett tufft slag. Jesse Plemons, vars karriär bara fortsätter att växa och växa, delar en sådan erfarenhet från tidigt i sin karriär.
 
Att Plemons ser ut som Matt Damon är ett genomgående tema och skämt på internet. Men det är faktiskt inget nytt fenomen! Det tyckte folk redan på 90-talet också.
 
Som en tonåring fick Plemons en chans att spela den yngre versionen av Matt Damons karaktär i filmen "Borderline - Alla vackra hästar" (2000). För en ung skådespelare var detta en enorm möjlighet, särskilt med tanke på Damons stjärnstatus efter "Good Will Hunting".
 
Men ödet hade andra planer. När filmen väl släpptes var Plemons scener bortklippta.
 
61359ea631de85f172a3add66be9947c matt damon 2000 all the pretty horses
 
Filmen visades i den lokala biografen i hans hemstad, och både hans mamma och tjejen han var kär i var där för att se honom på vita duken. Men när filmen rullade på, dök Plemons aldrig upp. Det var en besvikelse för den unga skådespelaren, som drömt om att se sig själv på storbildsskärmen. Framförallt med sin crush i publiken.
 
Trots detta nederlag har Jesse Plemons fortsatt sin karriär och blivit en erkänd skådespelare med en imponerande meritlista. Ironiskt nog är det många som fortfarande tycker att han har en slående likhet med Matt Damon, inte minst Damon själv, vilket gör hans tidiga upplevelse desto mer minnesvärd. 
 
— Jag kunde inte tro det. Han var mer lik mig än jag var när jag var liten... Han såg precis ut som jag. Jag tänkte: 'Det här är verkligen konstigt’, berättar Matt Damon för Access Hollywood.
 
| 1 september 2024 21:00 |