Film

Skribent

Alexander Svensson

27 juli 2024 | 20:30

Joel Kinnaman gör DC-återkomst i säsong 2 av "Peacemaker"

En av seriens regissörer verkar ha avslöjat lite för mycket...
Säsong 2 av James Gunns dunderhärliga superhjälteserie “Peacemaker” är äntligen under inspelning, med John Cena tillbaka i rollen som den fredsälskande antihjälten. På grund av diverse andra jobb (typ regi av “Superman”) så kommer James Gunn dock inte att regissera samtliga avsnitt av den nya säsongen, utan har ringt in ett par andra regissörer för att hjälpa till.
 
En av dem är Peter Sollett, som just jobbat sin första vecka på inspelningen och firar det med en groda på Instagram. I ett Instagraminlägg där han hyllar skådespelarna han fått jobba med så taggar han svenske Joel Kinnaman jämte namn som Cena, Danielle Brooks och Frank Grillo. Därmed kan vi sluta oss till att Kinnaman kommer dyka up i serien och göra repris på sin roll som Rick Flag, som han spelade i både "Suicide Squad" och "The Suicide Squad". Inlägget har sedan dess redigerats och Kinnamans namn tagits bort, men det kan ses i sin ursprungliga form på exempelvis ComicBook.com.
 
Kinnamans Rick Flag versus John Cenas Peacemaker i "The Suicide Squad".
 
Flag dog ju som bekant i “The Suicide Squad”, mördad av just Peacemaker, vilket var en av många trådar i seriens första säsong. Därmed är det högst oklart exakt hur Kinnaman och Flag kommer att medverka: sker det via drömsekvenser eller har någon gått och återupplivat honom? Till saken hör att Flags pappa, Rick Flag Sr. kommer att vara en viktig karaktär i säsong 2, spelad av Frank Grillo. Kan det vara så att vi får se flashbacks mellan far och son Flag?
 
Hursomhelst så är det kul att James Gunn inte glömt bort Joel Kinnaman, och inkluderar honom när han nu rebootar och bygger ut DCs universum.
| 27 juli 2024 20:30 |