Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2024 | 19:40

"Joker: Folie à Deux" får riktigt usla betyg av publiken

""Bland de sämsta filmerna jag tittat på." Till och med den hånade "Madame Web" fick bättre omdömen.
Ifall du fortfarande undrar om "Joker"-uppföljaren är värd att lägga tid och pengar på... titta bara på biopublikens omdömen.
 
I USA har "Joker: Folie à Deux" fått betyget D på CinemaScore, en undersökning som görs på biografer runt om i landet kring varje ny premiär. "D" är det näst lägsta betyget en film kan få, och dessvärre historiskt för superhjältegenren - ingen film från DC eller Marvel har tidigare blivit så lågt betygsatt.
 
På sajten Rotten Tomatoes syns också publikens och kritikernas missnöje. Filmen har fått låga 32% av båda lägren. Även hånade titlar som "Madame Web" och "Morbius" har fått betydligt bättre omdömen av den vanligtvis mer förlåtande publiken.
 
Slutligen landar IMDb:s snittbetyg på 5,3 vilket återigen är ett misslyckande för en storfilm av detta kaliber. Jämförelsevis har första "Joker" höga 8,4 i betyg.
 
Med tanke på den höga budgeten (200 miljoner dollar) och de svaga utsikterna för premiärhelgen (iallafall jämfört med första filmens dundersuccé) spår Hollywood Reporter redan att "Joker: Folie à Deux" snart kommer ses som en ekonomisk flopp.
 

Vad säger svenska publiken?

 
Även här i Sverige är många besvikna på Todd Phillips-regisserade "Joker: Folie à Deux", som kallas både "tråkig" och "en besvikelse". På MovieZines Facebook-sida ser vi dock rätt blandade omdömen, där flera filmälskare också verkade gilla vad de fick se. Ett urval av kommentarerna nedan:
 
"5/5. Den var helt underbart bra." - Paul K.
 
"2/5. Riktig skit." - Andreas G.
 
"Mitt största problem är att filmen är så tråkig. Var ju bara fängelse och rättegång hela tiden i princip, och musikalscener som förmodligen lades till för att inte tittarna skulle somna till denna rätt så ointressanta film. Efter 5 år får vi inte mer än detta. Tragiskt. 1/5." - Kristian V.
 
"Jag uppskattade den riktigt mycket. 4/5 får den av mig. Ettan var bättre men denna gjorde mig inte besviken!" - Christoffer Å.
 
"Bland de sämsta filmerna jag tittat på" - Jesper F.
 
"Tycker ändå det är en 3/5 på filmen. Kameraarbetet var riktigt bra, även regi och skådespeleriet. Manuset var dock en besvikelse, kändes som de kunde slipat på det mer och gjort något bättre." - Kevin N.
 
"Årets hittills största besvikelse på bio för mig personligen" - Marcus A.
 
"Hur fan rent ut sagt kan man bara få för sig att bryta mönstret och göra en kärleksmusikal av hela skiten. Gör om gör rätt!" - Pidde T.
 
"En 4:a i betyg från mig. Tyckte den var riktigt bra fram till sista kvarten, hade velat se ett annat slut. Tycker inte riktigt dom lyckades knyta ihop trådarna" - Jonas L.
| 5 oktober 2024 19:40 |