Film

Skribent

MovieZine

24 oktober 2024 | 10:20

"Jönssonligan" blir första spelfilmen att visas på Cosmonova

Biografen på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm har en nyckelroll i filmens handling.
Från den 6 december kommer "Jönssonligan kommer tillbaka" att visas på Cosmonova, den legendariska domebiografen på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm som har en nyckelroll i filmens handling. Detta görs i ett samarbete mellan museet och SF Studios.
 
På Naturhistoriska riksmuseets biograf Cosmonova omsluts besökaren av ljud och bild under en jättedome på 760 kvadratmeter. Där visas vanligtvis naturdokumentärer i digital IMAX laserteknologi.
 
- Att vara den första svenska spelfilmen som visas på Cosmonova är ett bevis på att Jönssonligan fortsätter ge publiken bioupplevelser utöver det vanliga, säger Pia Grünler, Nordic Head of Theatrical Distribution på SF Studios.
 
I "Jönssonligan kommer tillbaka" spelas den ikoniska ligan av Robert Gustafsson (Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson), Jonas Karlsson (Vanheden), Anders Jansson (Dynamit-Harry) och Jennie Silfverhjelm (Doris).
 
Filmen går tillbaka till den klassiska filmseriens själ, men är placerad i nutid. För regin står Eddie Åhgren ("Solsidan"). Per Gavatin ("Torpederna") har skrivit manus.
 
"Jönssonligan kommer tillbaka" har Sverigepremiär över hela landet 6 december och distribueras av SF Studios. Biljetter släpps den 13 november.
| 24 oktober 2024 10:20 |