Film

Skribent

Alexander Svensson

26 juni 2024 | 21:00

Joseph Gordon-Levitt avslöjar: Det fanns aldrig planer på en "The Dark Knight"-spinoff

Många trodde att Christopher Nolan bäddade för en "Robin"-spinoff efter "The Dark Knight Rises". De trodde fel.
Christopher Nolans “Batman”-trilogi ses än idag som något av det bästa som gjorts när det kommer till superhjältefilm, och när den avslutande delen, “The Dark Knight Rises” släpptes 2012 så var det många som hoppades på en fortsättning. Bland annat drömde många om en spinoff-film med fokus på Batmans berömde sidekick Robin, som i Nolans film teasas i form av en ung polis spelad av Joseph Gordon-Levitt.
 
Nu, tolv år senare, har nog tillochmed de mest styvnackade Nolanfans insett att det inte lär uppenbara sig en “Dark Knight”-spinoff. Men om någon mot förmodan ändå när en liten gnutta hopp om att få se en “Robin”-film av Christopher Nolan så har Joseph Gordon-Levitt nu snackat med Inverse och helt och hållet tagit död på idén:
 
Joseph Gordon-Levitt som Robin John Blake i "The Dark Knight".
 
- Nolan gjorde en trilogi. Han ville aldrig göra fler filmer. Det här var slutet på hans trilogi. Det är roligt, vi tittar tillbaka på det nu i kontexten av Marvels filmuniversum - allt är en uppföljare till en uppföljare till en uppföljare. Men förr i tiden var det mycket att göra en trilogi, och det var det vi avsåg göra.
 
Med andra ord - en “Robin”-film var aldrig på kartan, oavsett hur mycket fansen hoppades. Nolans “Dark Knight”-universum har begravts. Däremot finns det fortfarande möjlighet för fans att få se karaktären Robin adapteras i filmformat framöver - både Matt Reeves och James Gunn jobbar som bekant på “Batman”-filmer, och karaktären skulle mycket väl kunna dyka upp i deras regi - men då sannolikt utan Christopher Nolan och Joseph Gordon-Levitt.
| 26 juni 2024 21:00 |