Film

Skribent

Martin Persson

16 juli 2024 | 13:01

Julia Fox lämnat projekt efter bråk med regissör – ”Inte tillräcklig mångfald”

Anklagelser om rasism gör att Julia får nog.
I dagens filmklimat är det inte helt ovanligt att folk stöter på anklagelser om diskriminering på olika plan. Det finns ofta två sidor av en berättelse, men där man känner sympati med offret i någon mån.
 
I detta fall är detaljerna däremot mycket få. Skådespelerskan Julia Fox (Uncut Gems) har gått ut på sin TikTok med att hon hoppat av ett okänt projekt på grund av meningsskiljaktigheter med en regissör.
 
Tydligen ska hon vid ett telefonsamtal med nämnda regissör hört honom säga saker som att ”vita personer inte har någon skyldighet att anställa svarta personer i sina filmer” och att ”svarta har sina egna filmer där ingen blir arg över brist på vita”. Regissören ska ha menat att vita har det lika svårt som svarta och att det inte hjälper någon att ”kvotera in” minoriteter.
 
Julia vill än så länge inte avslöja vem regissören är, men ger ett antal ledtrådar som att det ”inte är Sam Levinson”, ”han har regisserat två filmer” och att han är en ”skådespelare som klättrade till regissör när han fick chansen”. Det ska heller inte vara någon storfräsare vi talar om, då Julia menar att "hans filmer är kassa".
 
Efter telefonsamtalet kände Julia Fox att hon inte kunde arbeta åt honom. Hon fick ”vit makt”-vibbar och kände att hon inte ville lägga någon tid på sådana människor.
 
Huruvida detta är sant tar vi ingen ställning till, men det är givetvis osmakligt om så är fallet.
| 16 juli 2024 13:01 |