Film

Skribent

MovieZine

11 september 2024 | 10:15

Minns du den blonda tjejen från "Jurassic Park"? Ariana Richards fyller 45 år - så ser hon ut idag

Skådespelerskan som jagades av dinosaurier har nu bytt karriär.
Steven Spielbergs "Jurassic Park" (1993) blev en enorm biosuccé, den mest inkomstbringande filmen fram till år 1997 då den blev omkörd av "Titanic". I den klassiska äventyrsfilmen såg vi Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Samuel L. Jackson och Richard Attenborough i huvudrollerna.
 
"Jurassic Park" är lika populär än idag, och visas flitigt i svensk tv. Det bör noteras att George Lucas blev inspirerad till att göra nya Star Wars-filmer efter att ha sett de digitala specialeffekterna i "Jurassic Park".
 
De två barnrollerna i filmen spelades av Ariana Richards och Joseph Mazzello, som sedan dess medverkat i "The Pacific" och "Bohemian Rhapsody".
 
Ariana Richards, som spelade flickan Lex, fyller 45 år idag den 11 september. Hon var aktiv som skådespelare fram till 2001, men satsar numera på sin stora passion - konsten.
 
Jagad av dinosaurier i Spielberg-klassikern "Jurassic Park".
 

Från barnskådespelare till prisbelönt konstnär

 
Richards filmdebuterade redan som 9-åring i ”I'm Gonna Git You Sucka” och även medverkat i filmer som ”Tror du på tomten, Jessie?”, ”Hotet från underjorden”, ”Jorden tur och retur” och ”Timescape”. Det var rollen i den sistnämnda som imponerade Spielberg och ledde till att hon fick rollen som Lex.
 
Hon upprepade rollen i ”The Lost World: Jurassic Park” med undantag för några fåtal TV-filmer under åren, samt en del musik, så bestämde sig Richards ganska snart för att överge nöjesindustrin och utforska andra intressen.
 
Främst satsade hon på att måla, och efter utbildningar på prestigefyllda skolor så har hon jobbat med sin konst som inkluderar både landskap och porträtt. Hon har beskrivit sin stil inspirerad av konstnärer som Claude Monet och Edgar Degas och har vunnit flera priser.
 
Ariana Richards spelade i "Hotet från underjorden" som barn, och återvände för uppföljaren "Tremors 3" år 2001.
 

En märklig provfilmning för "Jurassic Park"

 
Ariana Richards berättade en gång för RadioTimes hur auditionprocessen för "Jurassic Park" gick till:
 
– Det var en ovanlig audition eftersom det var väldigt hemligt. De höll allt hemligt, så jag fick inte manuset, jag fick inte ens titta på några sidor innan provfilmningen, så det hela var väldigt hemligt. Jag blev bara inbjuden till en audition och fick skrika framför kameran.
 
Richards berättar att non fick höra: "Ariana, vi ska filma dig för Steven, och du måste agera som om du blir attackerad av en dinosaurie. Du måste föreställa dig att det här händer, och vi vill att du ska släppa loss och skrika.”
 
– Det var hela min audition, det var den konstigaste audition jag någonsin gjort i mitt liv!
 
Rollen som Lex kommer antagligen att hänga med henne resten av livet, och Ariana verkar inte ha några bekymmer med det. För bara några veckor sedan medverkade hon vid en Comic Con-mässa i tyska Essen för att möta "Jurassic Park"-fans.
 
Kolla in hennes senaste bilder nedan. Grattis på 45-årsdagen, Ariana!
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ariana Richards (@arianarichards)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ariana Richards (@arianarichards)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ariana Richards (@arianarichards)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ariana Richards (@arianarichards)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ariana Richards (@arianarichards)

| 11 september 2024 10:15 |