Serie

Skribent

MovieZine

23 oktober 2024 | 14:20

Kanal 5 hade just sina bästa tittarsiffror på 14 år

Flera nya tittarsuccéer i september gav Warner Bros Discovery ett lyft.
Det har hittills varit en intensiv och händelserik höst på Warner Bros Discoverys plattformar. Kanal 5 har denna höst välkomnat tittarna redan vid kl 19.00, och programmen som startat kl 21 har även förlängts från en timme till en och en halv – en strategi som visat sig framgångsrik.
 
Totalt blev september Warner Bros Discoverys bästa någonsin i Sverige, och Kanal 5 drog sin största publik sedan 2010. I täten hittar vi tittarfavoriterna "Över Atlanten" och "Gränsbevakarna" som går mot sina mest sedda säsonger hittills.
 
Det nya formatet "Race Across the world Sverige" är det tredje mest sedda programmet totalt på Max och Kanal 5 sedan premiären. Och nya "Fångat på polisens kamera" har gjort att Kanal 5 ökat med 125% mellan klockan 19 och 20 jämfört med samma veckor i fjol.
 
Kanal 5 har blivit den största kommersiella kanalen i Sverige totalt sett under måndag till torsdag kl 21.00 - 22.30 från och med premiärveckan i september hela vägen till och med vecka 41.
 
- Att vi gör vårt bästa september någonsin är väldigt glädjande. Lanseringen av Max, relanseringen av Roligare TV på Kanal 5 samt vår nya lokalproduktionsstrategi skapar en väldigt stark helhet, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming på Warner Bros Discovery i ett pressmeddelande.
| 23 oktober 2024 14:20 |