Spel

Skribent

Viktor Eriksson

20 juni 2024 | 06:30

Klassiskt actionspel till Playstation 2 ser ut att vara på väg till Playstation 5

Samtidigt gick spelets utvecklare nyligen under i svenska Embracers rekonstruktion.
Sonys Playstation Plus har uppdaterats med gott om klassiska Playstation 2-spel den senate tiden och nu tycks ett av de allra äldsta vara på väg att dyka upp på speltjänsten. Gematsu har nämligen uppmärksammat att Taiwan har givit en åldersmärkning för “TimeSplitters” till både Playstation 5 och Playstation 4. Något som gör det ytterst troligt att förstapersonsskjutaren snart kommer bli tillgänglig att köra på moderna konsoler.
 
Det ursprungliga “TimeSplitters” släpptes år 2000 och i det kan spelaren köra som en rad olika karaktärer som kämpar med mängder av olika vapen från olika tidseror. Spelbarheten påminner till stor del om andra förstapersonsskjutare till konsol vid den här tiden, som “GoldenEye 007” och “Perfect Dark” till Nintendo 64. Spelet hade ett story-läge, flerspelarläge, olika partylägen och till och med ett verktyg för att designa egna kartor.
 
Exakt när “TimeSplitters” kan tänkas dyka upp på PS Plus är för stunden oklart. Spelets utvecklare Free Radical Design gick sorgligt nog under i december 2023 som en del av den svenska ägaren Embracers rekonstruktion. Det senaste “TimeSplitters”-spelet som släpptes var “TimeSplitters: Future Perfect” från 2005.
 
 
| 20 juni 2024 06:30 |