Film

Skribent

Alexander Svensson

31 maj 2024 | 23:00

"Knives Out 3" har samlat ihop en rollista att dö för

Rian Johnson radar upp de misstänkta för "Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery".
Rian Johnson är redo för sitt tredje mordmysterium i “Knives Out”-serien. Vi får återigen följa detektiven Benoit Blanc (än en gång spelad av Daniel Craig), och den här gången har filmen titeln “Wake Up Dead Man”. Precis som de föregående två titlarna kommer titeln från en låt. I fallet “Wake Up Dead Man” är den från U2. De två tidigare titlarna, “Knives Out” och “Glass Onion” var låtar av Radiohead respektive The Beatles. 
 
Musikalisk inspiration är dock inte det enda återkommande mönstret i Johnsons pusseldeckare: de har samtliga rollistor att dö för. Den senaste tiden har nya skådespelare anslutit sig till “Wake Up Dead Man” varje dag, och MovieZine listar nu samtliga misstänkta:
 

Daniel Craig

 
Daniel Craig som Benoit Blanc i "Knives Out".
 
Det säger väl nästan sig självt, men vi listar honom ändå. Daniel Craig återvänder för tredje gången till rollen som den excentriske mästerdetektiven Benoit Blanc, komplett med härligt lustig sydstatsdialekt. Craig är sedan innan känd för mycket, men allra främst för att ha utövat rätt att döda i rollen som James Bond i hela fem filmer.
 

Jeremy Renner

 
Jeremy Renner som Hawkeye i "The Avengers".
 
Jeremy Renner är mest känd för rollen som Clint Barton/Hawkeye i Marvels filmuniversum. I övrigt har han en rad andra filmer på CVt, där “The Hurt Locker”, “Mission: Impossible - Ghost Protocol” och “Arrival” bara är ett axplock. På senaste tiden har han gjort huvudrollen i Taylor Sheridans serie “Mayor of Kingstown” och fått mycket uppmärksamhet för en allvarlig olycka med en snöplog som nära nog tog livet av honom. Vi är oerhört glada över att Renner återhämtat sig och nu gör en storstilad filmcomeback. 
 

Glenn Close

 
Glenn Close som Cruella de Ville.
 
En riktig veteran i Hollywood som för många nog inte behöver någon närmare presentation. Har under sin långa karriär blivit nominerad för hela åtta Oscars, bland annat för roller i “Farlig förbindelse”,  “Farligt begär” och “The Wife”. Hon har också blivit ansiktet åt en av Disneys mest kända skurkar när hon gestaltade Cruella de Ville i “101 dalmatiner”.
 

Cailee Spaeny

 
Cailee Spaeny fotograferar hemskheter i "Civil War".
 
Lovande ung talang som tidigare i år var aktuell som entusiastisk ung journalist i omtalade “Civil War”. Förra året hade hon titelrollen i “Priscilla”, ett verklighetsbaserat drama om Priscilla Presley. I augusti ska hon spela mot ett av filmhistoriens mest ikoniska monster, xenomorphen, i nya “Alien: Romulus”. 
 

Andrew Scott

 
Andrew Scott i "All of Us Strangers".
 
Slog igenom i “Sherlock” där han spelade ondskefulle geniet Moriarty, och fick ännu mer uppmärksamhet när han spelade präst i komediserien “Fleabag”. Filmmässigt har han gjort roller i bland annat Bondfilmen “Spectre” och krigsfilmen “1917”. Förra året nominerades han för en Golden Globe för romantiska dramat “All of Us Strangers”, och i år har han gjort titelrollen i “Ripley” på Netflix.
 

Kerry Washington

 
Kerry Washington som Olivia Pope i "Scandal".
 
En skådis som blivit känd och prisad för rollen som Olivia Pope i tv-serien “Scandal”, för vilken hon bland annat nominerades till två Emmys. Hon har också medverkat i miniserien "Little Fires Everywhere". På filmsidan har hon spelat i bland annat “Django Unchained”, “The Prom” och “The School for Good and Evil”.
 

Josh O'Connor

 
Josh O'Connor i "Challengers".
 
Ett nyare namn på Hollywoods stjärnhimmel. Slog igenom när han 2021 vann både en Emmy och en Golden Globe för rollen som prins Charles i “The Crown”. Har sedan dess synts i “Emma”, “La chimera”, och allra senast romantiska tennisdramat “Challengers”.
 

Mila Kunis

 
Mila Kunis i "Ted".
 
Kanske allra mest känd för sin röst, då hon sedan 1999 (händelsevis samma år som undertecknad föddes) gjort rösten till Meg Griffin i “Family Guy”. Hon har dock skådespelat flitigt utöver det, och började med en roll i “That 70s Show” när hon var 15 år. Har sedan dess synts till i alltifrån “Black Swan” och “The Book of Eli” till “Ted” och “Bad Moms”.
 

Daryl McCormack

 
Daryl McCormack i "Peaky Blinders".
 
Daryl McCormack må vara ett av listans mindre kända namn, men han har ändå ett gediget CV. Bland annat har han haft en återkommande roll i gangsterdramat "Peaky Blinders" och dök upp i Prime Videos fantasyspektakel "The Wheel of Time". Han nominerades också för en BAFTA för sin roll i "Good Luck to You, Leo Grande" och kommer i sommar att synas till i katastroffilmen "Twisters".
 

Rykte: Tom Hardy

 
Tom Hardy som Max i "Mad Max: Fury Road".
 
Tom Hardy är inte bekräftad för att medverka i "Wake Up Dead Man", men han ryktas bli en del av rollistan. På sitt omfattande CV har Hardy bland annat ikoniska karaktärer som Venom (i "Venom"-filmerna), Max Rockatansky (i "Mad Max: Fury Road") och Bane (i "The Dark Knight Rises"). Han har också synts till i tv-serier som "Taboo" och "Peaky Blinders" och filmer som "Dunkirk" och kommande "The Bikeriders".
 

Rykte: Lindsay Lohan

 
Lindsay Lohan i "Irish Wish".
 
Lindsay Lohan slog igenom som barnskådespelare med "Föräldrafällan" 1998. Hon gjorde sedan en kultroll i chick-flick-klassikern "Mean Girls" och var ett stort namn under tidigt 2000-tal. Diverse personliga problem, bland annat med droger, ledde dock till att karriären slog slint. På senare år har hon dock börjat återvända till rampljuset, senast med Netflix-rullen "Irish Wish" tidigare i år. Liksom Tom Hardy är Lohans medverkan i "Wake Up Dead Man" än så länge bara ett rykte, och inget som har bekräftats.
| 31 maj 2024 23:00 |