Film

Skribent

Teodor Stig-Matz

28 juni 2024 | 14:30

Komedilegendaren Mel Brooks fyller 98 år - snart tillbaka med ny film

Mel Brooks närmar sig 100-strecket. Ändå fortsätter han att jobba. Denna gång som producent för en uppföljare till en av hans mest älskade filmer.
Vissa filmskapare väljer att gå i pension vid ungefär samma ålder som vanliga människor. Andra, som till exempel Clint Eastwood, kör på trots att de har passerat 90-strecket med råge. 
 
En annan som inte låter något så banalt som ålder att sätta stopp för karriären är komedilegendaren Mel Brooks. Idag fyller regissören 98 år, ändå fortsätter han jobba.
 
Mest känd är han för de filmer som i Sverige alla har titlar som börjar på "Det våras för" (trots att de inte har något att göra med varandra förutom att de har samma upphovsperson). En av dessa är Star Wars-parodin "Det våras för rymden" från 1987, som nu kommer att få en uppföljare. Förvisso är det inte Mel Brooks själv som kommer att regissera filmen, men han är inblandad i projektet som producent. 
 
Josh Greenbaum ska regissera filmen som görs på initiativ av Josh Gad, som även ska spela en av huvudrollerna. Något premiärdatum är ännu inte satt.
| 28 juni 2024 14:30 |