Film

Skribent

MovieZine

26 oktober 2024 | 11:15

16 nya filmer och serier att se på Disney+ i november

John Williams-dokumentär och en ny Ryan Murphy-serie bland höjdpunkterna under en annars torftig premiärmånad.
Disney+ presenterar nu listan över de filmer, serier och dokumentärer som har premiär i november. Det är en tunn månad för streamingtjänsten som får sin nästa tunga premiär först 3 december - då kommer "Star Wars"-serien "Skeleton Crew". Men med lite tur kanske vi får se en viss Deadpool och en viss Wolverine dyka upp inom kort...
 
För dig som älskar klassisk filmmusik kommer "Music by John Williams". Den nya dokumentären firar den legendariske kompositören John Williams liv och karriär som skaparen av musiken till några av storfilmerna vi alla älskar.
 
FX miniserie "Say Nothing" har premiär den här månaden och är baserad på Patrick Radden Keefes bästsäljare "Säg inget: en sann historia om mord och terror på Nordirland". Här utlovas gripande berättelse om minnen och mord under den turbulenta perioden som brukar kallas för The Troubles.
 
Den 13 november inleds en ny serie från Ryan Murphy - "American Sports Story" - där den första säsongen följer Aaron Hernandez. Han var en stjärna inom amerikansk football som dömdes för mord och här får vi följa den dramatiska historien i tio avsnitt.
 
Läs mer om några av månadens höjdpunkter nedan.
 

The Old Man (säsong 2) - 6 november

 
 
I andra säsongen av FX-serien "The Old Man" följer vi den tidigare CIA-agenten Dan Chase (Jeff Bridges) och före detta biträdande FBI-direktören Harold Harper (John Lithgow) under deras uppdrag att hämta hem Emily Chase (Alia Shawkat) som kidnappats. När insatserna höjs och hemligheter avslöjas befinner sig Emily mitt i en identitetskris med allvarliga konsekvenser. Alla avsnitt släpps på premiärdagen.
 

Say Nothing (säsong 1) - 14 november

 
 
FX nya serie "Say Nothing" beskrivs som en gripande berättelse om minnen och mord under den våldsamma konflikten i Nordirland under 1900-talets senare hälft. Handlingen sträcker
sig över fyra årtionden och inleds med att den ensamma tiobarnsmamman Jean McConville plötsligt försvinner från sitt hem år 1972. Handlingen i "Say Nothing" visas från olika soldater i Irlands republikanska armés (IRA) perspektiv och utforskar hur långt människan är beredd att gå för vad hon tror på. Alla nio avsnitt släpps på premiärdagen.
 

Music by John Williams (dokumentär) - 1 november

 
 
Hans oförglömliga musik är en bärande pelare i några av vår tids mest älskade filmer och hans karriär sträcker sig över flera årtionden. Se och hör maestro John Williams egen historia, med insikter från filmskapare, musiker och andra som inspirerats av honom. Dokumentären är komplett med unika inblickar bakom kulisserna under tillfällen då filmhistoria skapats.
 
Nedan är månadens alla premiärdatum på Disney+. Observera att fler titlar kan tillkomma.
 
1 november
Music by John Williams (dokumentär)
 
2 november
National Geographic's Endurance
 
6 november
The Old Man (säsong 2)
Gangnam B-Side (säsong 1)
Superkattungar (säsong 2)
 
13 november
American Sports Story: Aaron Hernandez (säsong 1)
 
14 november
Say Nothing (säsong 1)
 
15 november
An Almost Christmas Story
Jane Goodall: The Hope
 
19 november
Interior Chinatown (alla avsnitt)
 
20 november
Marvel's Moon Girl och Devil Dinosaur (nya avsnitt)
 
22 november
Apornas kungarike: Stridslinjer
Jim Gaffigan: The Skinny
 
23 november
National Geographic's Tsunami: Race Against Time (alla avsnitt)
 
27 november
Spidey och hans fantastiska vänner (säsong 3)
 
29 november
Descendants: The Rise of Red (singalong-versionen)
| 26 oktober 2024 11:15 |