Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 september 2024 | 09:00

Kritikerna är inte imponerade av Kevin Costners "Horizon"-uppföljare

Venedig-premiären av "Horizon: An American Saga - Kapitel 2" tyder inte på många förbättringar.
Kevin Costners ambitiösa "Horizon"-saga möttes av sågningar efter Cannes-premiären i våras. Den första filmen floppade sedan på bio, och premiären av del 2 fick ställas in med kort varsel.
 
Nu har "Horizon: An American Saga - Kapitel 2" till slut haft premiär, på filmfestivalen i Venedig. Inte heller den här gången verkar kritikerna alltför imponerade av Costners ambitiösa vision, och menar att filmen är vacker men rörig och osammanhängande - och återigen på tok för lång.
 
Hollywood Reporter: "Den andra tretimmarslånga delen av vilda västern-såpan har i princip samma problem som sin föregångare: för mycket upplägg och för lite utdelning; ojämn klippning som bara framhäver bristen på harmoni mellan de olika berättelserna; och en klyschig produktion som känns töntigt gammaldags."
 
Variety: "Här finns storslagna scener, och det magnifika fotot fångar många episka bilder. Samtidigt finns hör oförklarliga hål där det emotionella tempot skiftar så, att man som publik undrar om vi har missat något."
 
Deadline: "Costner älskar uppenbarligen klassiska västernfilmer, inklusive sin egen - han tillåter sig en blinkning till "Wyatt Earp" - och det här är alla värdefulla, beprövade motiv i genren. Att stapla dem på hög under timmar betyder dock inte att resultatet blir lika klassiskt magnifikt."
 
The Wrap: "Kevin Costners sega och platta uppföljare kommer knappast vinna över några nya fans."
 
Regissören, manusförfattaren och skådespelaren Kevin Costner hoppas få berätta om Amerikanska inbördeskriget i hela fyra kapitel. Men finansieringen är slut och han har knappt hunnit börja spela in "Kapitel 3". Om det någonsin blir fler filmer hänger nu på hur de här två tas emot på digitala plattformar. På måndag släpps första "Horizon" på video-on-demand i Sverige.
 
När och om "Horizon: An American Saga - Kapitel 2" når svenska biodukar återstår att se.
| 8 september 2024 09:00 |