Serie

Skribent

Jonathan Enochsson

11 juli 2024 | 18:01

Krönika: Frenchie och Kimiko är “The Boys” svagaste länk

Den franska bombexperten och den odödlige Kimiko är i fokus under avsnitt 7 av ”The Boys”. Tyvärr har duons sidospår blivit allt mer av en snarkfest.
(Spoiler alert: Säsong 4, avsnitt 7)
 
”The Boys” har alltid haft ett starkt karaktärsbibliotek. Det som driver serien framåt, och fortsätter locka publik år efter år, är just de galna karaktärerna. Parodier på välkända superhjältar varvas med intressanta vanliga människor, som endast försöker klara vardagen i en värld full av utflippade superhjältar.
 
När vi möter Frenchie i första säsongen, är han en neddrogad bombexpert som letar efter sätt att ta kål på diverse superhjältar. Karaktären är levande, det händer saker kring honom. Han är något manisk och sticker ut som en av färgklickarna i ”The Boys”.
 
Kimiko är annorlunda. Hon är stum, och drar inte särskilt stor uppmärksamhet till sig. Kimikos bakgrund är länge ett mysterium som serien luckrar upp något för varje säsong.
 
De två till synes olika karaktärerna hittar något i varandra. De förändras tillsammans och lyfter ut det bästa ur varandra, vilket är fint. Den här typen av karaktärsutveckling är givande och rolig att följa. Men, inte när samma process upprepas i varje säsong.
 

"Den här typen av karaktärsutveckling är givande och rolig att följa. Men, inte när samma process upprepas i varje säsong."

 
Både Frenchie och Kimiko kommer från nattsvarta bakgrunder. De har gjort hemska saker, vilket upprepas i princip varje säsong. Säsong fyra är inget undantag. I den tredje säsongen lärde vi oss om hur Frenchie hade begått brott åt den ryska maffiabossen Little Nina (spelad av svenska Katia Winter). Han hade gjort hemska saker, vilket förföljde honom än idag.
 
Vad är då Frenchies drivkraft i den fjärde säsongen? Jo, de hemska sakerna han gjort förföljer honom än idag. Samma gamla, inte särskilt utvecklande.
 
Kimiko följer en liknande handlingsbåge. Hon har gjort hemska saker, vilket gjort henne stum. Mörkret drar henne tillbaka, samtidigt som kärleken till Frenchie tar henne ur mörkret.
Parets relation går ständigt kräftgång mellan säsongerna. De uttrycker kärlek till varandra, för att senare dra sig tillbaka i sitt personliga mörker. I den tredje säsongen är de kära, i den fjärde säsongen är allt bortspolat för att börja på nytt.
 

"Hur många gånger kan man återvinna samma kärlekshistoria utan att det blir tråkigt?"

 
Hur många gånger kan man återvinna samma kärlekshistoria utan att det blir tråkigt?
Svaret är tyvärr färre gånger än vad ”The Boys” envisas med. Kimiko och Frenchies återvunna sidospår fungerar bara som en distraktion från den intressanta huvudhandlingen.
 
Det är helt klart dags för Eric Kripke och gänget att röra sig framåt, släpp Kimichie (Frenchko?) och hitta nästa intressanta sidospår istället.
 
"The Boys" finns att streama på Prime Video.
| 11 juli 2024 18:01 |