Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 september 2024 | 17:30

"Kung Fury 2" spelades in för 5 år sedan - varför dröjer den?

Den svenske regissören fick med sig både Arnold Schwarzenegger och Michael Fassbender. Men utdragna rättstvister hotar projektet.
Visst minns ni "Kung Fury"? Den halvtimmeslånga, effektspäckad kortfilmen släpptes 2015 som en häftig, överskridande blockbuster-parodi med allt från coola snutar till T-rexar och Hitler i mixen. Filmen har snart setts av 40 miljoner på Youtube
 
Sen dröjde det inte länge innan Umeå-regissören David Sandberg (inte att förväxla med David F. Sandberg) blev kontaktad av Hollywood, och fick möjligheten att omvandla idén till en långfilm/uppföljare. "Kung Fury 2" spelades in 2019 och skryter med namn som Arnold Schwarzenegger, Michael Fassbender och Alexandra Shipp i rollistan.
 
Trots stort intresse och tung rollista har den ännu inte fått släppas, fem år senare. Vad är det som händer?
 
MovieZine har hört rapporter om olösta tvistar som satt käppar i hjulet för projektet. Det bekräftas nu av World of Reel, som har mer att avslöja.
 
 
Filmens investerare ska ha stämt varandra, vilket gjorde att post-produktionen på "Kung Fury 2" stannade av under 2020. Ett av bolagen bakom filmen vägrade exempelvis att betala för VFX-arbetet, enligt källor.
 
Nu hoppas iallafall producenten Alex Lebovici från Hammerstone Studios att allting ska lösas "inom kort". En annan källa säger dock att "det här är så stökigt att det kommer sannolikt inte bli löst inom en snar framtid".
 
 
Den goda nyheten är att filmen ska ha blivit helt färdigställd i april. Vi väntar dock fortfarande på ett premiärdatum.
 
Under tiden har MovieZine upprepade gånger försökt nå David Sandberg och svenska Laser Unicorns för en kommentar. Det råder tystnad från filmskaparna, och deras sociala konton har inte släppt något nytt sedan 2021.
 
Det här måste vara extra jobbigt för David som spåddes en lovande karriär som filmskapare, men som nu väntat länge på att släppa sin långfilmsdebut ut i världen.
 
| 15 september 2024 17:30 |