Film

Skribent

Andreas Samuelson

5 juni 2024 | 16:00

Kusliga ”Midsommar”-vibbar i trailern till nya skräckfilmen ”The Devil’s Bath”

Från regissörerna till ”Goodnight Mommy” kommer en österrikisk rysare vars trailer definitivt ger kalla kårar.
Den så kallade skräckgenren ”folk horror” har blivit allt mer populär senaste åren med titlar som "The Witch”, ”Apostle”, ”Men” och inte minst halvsvenska ”Midsommar”.
 
Nu kommer österrikiska ”The Devil's Bath” från filmskaparduon Veronika Franz och Severin Fiala ("Goodnight Mommy", ”The Lodge”). Trailern bjuder definitivt på kalla kårar som hör genren till och att den är baserad på en verklig historia gör den inte mindre kuslig.
 
Handlingen utspelas 1750 i Oberösterreich där unga, religiösa Agnes (Anja Plaschg, även känd som artisten Soap&Skin) gifter sig. Men hon känner sig snart utanför och ensam i det lilla samhället fullt av förväntningar och hushållssysslor. Hon isolerar sig allt mer och ser snart ingen annan utväg än brutalt våld.
 
Filmen hade premiär på Berlins filmfestival där den tävlad eom Guldbjörnen tidigare i år och släpptes i Österrike i mars. Den har fått fint mottagande av kritiker som kallar den ”grym men mycket atmosfärisk”, "spänning med modigt och mörkt historieberättande” och ”en gripande psykologisk studie”.
 
Se trailern här:
 
 
Får du lust att se ”The Devil’s Bath”?
| 5 juni 2024 16:00 |