Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

19 oktober 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: Adam Pålsson går in helhjärtat i rollen som en svensk musikikon

Oscarsnominerade Hannes Holm står före regin när en av Sveriges mest älskade musiker får sin egna film.
Ted Gärdestad är en av Sveriges mest älskade och framgångsrika artister. Hans musik har format och inspirerat oändligt många, lika mycket som hans tragiska bortgång chockade en hel nation. 
 
När ikonens liv förvandlas till film är det ingen mindre än Oscarsnominerade Hannes Holm ("En man som heter Ove") som sitter i registolen. Adam Pålsson ("Young Wallander") tar sig an rollen som Ted Gärdestad och levererar med bravur. Han sjunger låtarna själv och lyckas fånga Teds lekfulla aura mer eller mindre perfekt. 
 
 
MovieZine skrev Henrik Skapare att "Adam Pålsson går verkligen in för det här med hela sitt hjärta. Orädd, öppen och uppriktig, som om han har laddat för den här rollen i hela sitt liv." 
 
Filmen följer en 16-årig Ted och hur han i början av 70-talet slår igenom med sina minnesvärda låtar och melodier. Vi får följa hans resa mot toppen och den turbulenta tid som följer, för att senare konsumeras av psykisk sjukdom. Det är gripande, medryckande och sorgligt. Framförallt är det en varm påminnelse om varför hans musik förtrollade så många hjärtan - ikväll visas filmen på tv. 
 
Här kan du se "Ted - För kärlekens skull":

• Ikväll 22:50 på TV4
• Streama på Viaplay, Netflix, Prime Video eller Tele2 Play
• Hyr/köp på SF Anytime eller iTunes
 
Vad tycker du om "Ted - För kärlekens skull"? Kommentera gärna. 
| 19 oktober 2024 05:00 |