Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 juli 2024 | 09:00

Ikväll på tv: Fullt ös medvetslös i fullspäckad zombieaction

Se Brad Pitt bygga zombiekullar i actionspäckade "World War Z".
Marc Forster hade bland annt ett par hyllade dramafilmer ("Monster's Ball", "Finding Neverland") och en mindre hyllad Bond-rulle ("Quantum of Solace") i ryggen när högg tag i filmatiseringen av Max Brooks succéroman "World War Z", som tar ett lite annorlunda grepp när den berättar om en zombieapokalyps.
 
Namnet till trots har inte filmatiseringen vansinnigt mycket med förlagan att göra, det blir lite mer standardaction vilket den också fick kritik för, men det gör inte nödvändigtvis "World War Z" till en dålig film.
 
Brad Pitt spelar en före detta FN-anställd som lämnar fru och barn i säkerhet på en flottbas för att själv hjälpa sin tidigare arbetsgivare att hitta ett botemedel mot den senaste pandemin - ett virus som dödar människor och direkt förvandlar dem till snabba zombies (zoombies?).
 
MovieZines recensent Jonna Vanhatalo gav "World War Z" en riktigt stabil 4 och menar att filmen trots viss snårighet i intrigen vinner på sin rättframhet:
 
"Det är verkligen sällan man får ett så här fullspäckat spektakel av spänning presenterat för sig och i "World War Z" ges verkligen inte många tillfällen till varken andning eller eftertanke. Det är fullt ös medvetslös hela vägen och efteråt måste jag pusta ut och samla mig, vilket åtminstone i mitt fall skedde med ett brett och mycket nöjt leende på läpparna."
 
Här kan du se "World War Z":
 
• Ikväll 23:05 på SVT1
• Streama på Netflix, SkyShowtime eller Tele2 Play
• Hyr eller köp på SF Anytime, Viaplay eller iTunes  
 
 
| 12 juli 2024 09:00 |