Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 juni 2024 | 12:30

Lara Croft kommer till det populära skräckspelet "Dead by Daylight"

Den annars modiga gravplundraren från "Tomb Raider"-spelen dyker snart upp som spelbar karaktär i det populära skräckspelet "Dead by Daylight", enligt nya rykten.
Sedan "Dead by Daylight" släpptes 2016 har det blivit ett av de största skräckspelen för flera spelare, där kända skräckfigurer som Michael Myers från "Halloween", Ghostface från "Scream" och till med Nicolas Cage som sig själv dykt upp som gästkaraktärer.
 
Spelet går ut på att en spelare tar sig an rollen som mördare, som måste hitta och döda och hitta fyra överlevare för att blidka en ondskefull varelse kallad The Entity. Överlevarna har som uppgift att undvika mördaren, samt samarbeta för att kunna fly.
 
Nu har ett rykte dykt upp om att ingen mindre än gravplundraren Lara Croft från den populära spelserien "Tomb Raider" är på gång som överlevare. Först läcktes en bild på hur hon ser ut i spelet, men senare råkade sajten Eurogamer lägga ut en artikel innan utvecklarna Behaviour Interactive hann gå ut med nyheten själva.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Enligt artikeln dyker Lara Croft upp i "Dead by Daylight" den 16 juli.
 
- Lara Croft har överlevt expeditioner som få skulle våga försöka sig på, stirrat döden i vitögat och överlevt för att berätta historien... Nu måste hon återigen möta ett mörkt äventyr höljt i dimma, sa utvecklarna till Eurogamer i den nu borttagna artikeln.
 
"Dead by Daylight" har nått över 50 miljoner spelare världen över och ska till och med bli filmatiserad av studion Blumhouse, som är kända för filmer som "Get Out", "The Black Phone", "M3GAN" och den senaste "Halloween"-trilogin. "Insidious"-regissören James Wan ligger bakom projektet.
 
Lara Croft är snart aktuell med den kommande animerade Netflix-serien "Tomb Raider: The Legend of Lara Croft" med Hayley Atwell i huvudrollen, samt en tv-serie på Amazon Prime Video av Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag", "Indiana Jones and the Deal of Destiny").
| 25 juni 2024 12:30 |