Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 september 2024 | 08:30

Läs Emma Watsons fina hyllning till Maggie Smith: "Hon definierade storhet"

”Harry Potter”-skådespelarna hedrar en av Hogwarts varmaste personligheter.
Daniel Radcliffe var bland de första att uttrycka sina känslor efter Maggie Smiths död. Under helgen har även ”Harry Potter”-kollegan Emma Watson, filmernas Hermione, delat sin sorg. I ett inlägg på Instagram skriver hon:
 
”När jag var yngre hade jag ingen aning om hur legendarisk Maggie var - kvinnan som jag hade turen att komma så nära. Det är först i vuxen ålder som jag har börjat uppskatta att jag spelade mot en person som definierade storhet."
 
Emma Watson tillägger att Maggie Smith var ”äkta, ärlig och rolig” och avslutar med orden: ”Maggie, det fanns många manliga professorer och du stod verkligen på dig. Tack för all din vänlighet. Jag saknar dig.”
 
 
Rupert Grint som spelade Ron minns tillbaka på en minnesvärd scen ur "Harry Potter och den flammande bägaren", där han fick dela en dans med professor McGonagall. Skådespelaren skriver:
 
"Det krossar mitt hjärta att höra om Maggie. Hon var så speciell, alltid hysteriskt rolig och alltid vänlig. Jag kände mig extremt lycklig som fick dela scener med henne och speciellt lycklig över vår dans. Jag saknar dig, Maggie. Skickar all kärlek till hennes familj."
| 29 september 2024 08:30 |