Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 september 2024 | 18:00

Legendariskt mobilspel återvänder efter 10 år

Fenomenet "Flappy Bird" återvänder efter tio år på nya format.
Hade du en smartphone för cirka 10 år sedan är sannolikheten stor att du även hade spelet "Flappy Bird", som spelades av över 100 miljoner spelare.
 
Här styrde du en flaxande fågel som försöker flyga genom en serie rör, som blir svårare och svårare att ta sig förbi. Simpelt, men beroendeframkallande för många.
 
Spelet utvecklades av den vietnamesiska spelutvecklaren Dong Ngutyen, som tog bort spelet från App Store och Google Play då han tyckte att uppmärksamheten förstört hans liv. Den beroendeframkallande aspekten gav honom även skuldkänslor.
 
Har du saknat spelet lär du nog bli glad nu, då "Flappy Bird" är på gång att återvända till iOS, Android och andra format någon gång under 2025.
 
 
Det nya "Flappy Bird"-spelet är skapat av Flappy Bird Foundation, som består av ett team av passionerade fans som köpt upp rättigheterna till fenomenet.
 
- Det har varit en komplicerad tio år lång resa, men vi är glada över att äntligen få dela "Flappy Bird" med världen igen. Vi är galet peppade få att ta tillbaka spelet och leverera en ny upplevelse som kan få spelare engagerade i flera år. Vi har stora planer för vår lilla fågel, skriver Michael Roberts på Flappy Bird Foundation.
 
Det nya spelet får nya lägen, karaktärer och onlineutmaningar. Mer kan du läsa på den officiella sajten.
 
Frågan är vad spelets ursprungliga skapare tycker om det här?
| 12 september 2024 18:00 |