Serie

Skribent

MovieZine

10 oktober 2024 | 12:45

Lena Philipsson redo för sin första huvudroll: "Det känns jättespännande"

Den 17 november debuterar Lena Philipsson i sin första stora huvudroll i Viaplays nya dramaserie "På gatan där jag bor" – en berättelse om kärlek, grannskap och oväntade intriger.
Lena Philipsson är en av Sveriges mest folkkära artister och har rönt stora framgångar med låtar som "Kärleken är evig", "Det gör ont", "Dansa i neon" och "På gatan där jag bor". Den sistnämnda blev en stor radiohit 2005 och nu ska Lena Philipsson själv spela huvudrollen i originalserien med samma namn på Viaplay.
 
- Det känns jättespännande att serien äntligen ska ha premiär. Jag är väldigt glad över att jag fått möjlighet att testa att skådespela i ett drama, säger Lena Philipsson.
 
Lena spelar singeln Nina som bor med sina två tonårsbarn på en idyllisk villagata. När hennes man Erik gick bort fyra år tidigare var grannarna hennes största stöd, när sorgen var som tyngst. Nina blev snabbt grannen som alla ville hjälpa, och det höll i sig genom åren. Nina hade samtidigt svårt att släppa taget och våga gå vidare i livet. Men nu har hon träffat Richard (Ilkka Villi) och vågar släppa fram känslorna igen. Det visar sig dock att hennes nya kärleksförhållande påverkar hela gatan där hon bor.
 
- Jag hoppas att tittarna kommer att gilla serien. Den handlar om vanliga människor i ett villaområde, i en mindre stad, tillägger Lena Philipsson.
 
Förutom Lena Philipsson i huvudrollen syns flera välkända ansikten. Leif Andrée samt Kajsa Ernst och Joel Spira spelar alla grannar till Nina, medan hennes bästa vän Moa spelas av Claudia Galli Concha.
 
"På gatan där jag bor" består av sex avsnitt, och får premiär på Viaplay och TV3 den 17 november.
| 10 oktober 2024 12:45 |