Film

Skribent

MovieZine

28 oktober 2024 | 13:00

Rånaren klädde ut sig till Björn Borg - nu kommer filmen om hans liv

"Libre" berättar om gentlemannatjuven Bruno Sulak och hans fräcka kupper under 70- och 80-talet.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Nya Prime Video-dramat "Libre" är inspirerad av det laglösa Frankrike i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet. Filmen följer den spännande berättelsen om Bruno Sulak, en orädd och charmig brottsling som både stjäl pengar och krossar hjärtan.
 
Bruno Sulak fick smeknamnet “the gentleman robber” för att han aldrig, under hela sin karriär, ha avfyrat ett enda skott. I rollen som Bruno ser vi Lucas Bravo (känd från "Emily in Paris") som fascineras av den poet och skådespelare som fanns i Bruno, och hur han blev en symbol för frihet i dåtidens Frankrike.
 
I filmen kan svenska tittare dessutom skymta en välkänd svensk profil, när Bruno rånar lyxbutiken Cartier i Cannes utklädd till den svenska tennisspelaren Björn Borg.
 
Tennisstjärnan Björn Borg, som var aktiv under samma period, var Brunos stora idol och även inspiration när han utförde ett av sina största tillslag, iklädd en klassisk Björn Borg-outfit: Diadora-skor, Fila-kläder, en långhårig peruk och svettband runt huvudet.
 
 
Men ju mer ryktet om Sulaks framgångsrika stölder sprids, desto intensivare blir jakten på honom. Den envise och skicklige poliskommissarien George Moréas (Yvan Attal), som har en talang för att överlista brottslingar, kommer allt närmare. Sulaks flykt från fängelset blir legendarisk, driven av hans längtan efter frihet och kärleken till sin älskarinna Annie (Léa Luce Busato).
 
Mitt i allt tumult blir Sulak och Annie symboler för trots, och deras spännande katt-och-råtta-lek med polisen fångar hela nationens uppmärksamhet.
 
"Libre" (även känd som "Freedom") är regisserad av Mélanie Laurent och finns att streama på Prime Video från 1 november. Se trailern nedan.
 
| 28 oktober 2024 13:00 |