Film

Skribent

MovieZine

22 augusti 2024 | 18:40

Lisa Langseth bjuder upp till dans med ny långfilm

Nu börjar inspelningarna av "The Dance Club" med bland andra Pernilla August, Matias Varela och Julia Franzén i rollistan
Regissören Lisa Langseth återvänder till filmens värld efter succén med tv-serien "Kärlek & Anarki".
 
Nya filmen "The Dance Club" beskrivs som en skruvad romantisk komedi om Johannes, en ambitiös psykologistudent och Rakel, en utåtagerande performancekonstnär. Huvudrollerna spelas av Nils Wetterholm från "Young Royals" och Alva Bratt som fick sitt genombrott i "Barracuda Queens".
 

Flera kända namn i rollistan

 
Pernilla August är ett av svensk films mest välkända ansikten, likväl i rollen som skådespelare och regissör.

Matias Varela är känd för både den svenska och internationella publiken, bland annat för sin roll i "Narcos".

Evelyn Mok är komiker och skådespelare och har synts i flera svenska tv-serier, senast också i underhållningsprogrammet "IFS - invandrare för svenskar".

Julia Franzén har medverkat i flera realityprogram, bland annat Robinson och Bachelorette. Rollen i "The Dance Club" är hennes skådespelardebut.
 

Det här ska "The Dance Club" handla om

 
Johannes, en udda psykologistudent, tar oss med på en skruvad resa. Tillsammans med performancekonstnären Rakel bildar han en okonventionell klubb med sina patienter för att hjälpa dem slå tillbaka mot de som orsakat deras smärta. När klubben expanderar kämpar Johannes för att hålla ihop den, samtidigt som han olägligt nog faller handlöst för Rakel.
 
- Jag har gjort research inom dagens vilda västern-psykiatri parallellt med att jag skrivit manuset till filmen. Med den här berättelsen utforskar jag varför antalet neuropsykiatriska diagnoser ökar i Sverige, med lika mycket humor som kärlek. Jag är väldigt glad över att få skapa denna film med ett fantastiskt team både framför och bakom kameran, säger Lisa Langseth.
 
Inspelningarna påbörjas i Stockholm och fortsätter därefter i Luleå under september. "The Dance Club" får premiär på svenska biografer tidig höst 2025.
 
| 22 augusti 2024 18:40 |