Film

Skribent

Andreas Samuelson

3 oktober 2024 | 05:00

Unge lord Voldemort från "Harry Potter" fyller 46 år - så ser Christian Coulson ut idag

Han var första skådespelaren att ta sig an rollen som Voldemort i andra Harry Potter-filmen. Idag fyller Christian Coulson 46 år.
Voldemort är tveklöst en av filmhistoriens mest kända - och okända - skurkar. Men innan han blev berömd i Ralph Fiennes skepnad så spelades han av brittiska Christian Coulson i andra filmen, ”Harry Potter och hemligheternas kammare” (2002) . 23 år gammal spelade han 16 år gamla Tom Riddle som senare skulle förvandlas till Lord Voldemort.
 
 
Om rollen har Coulson sagt att det fanns egenskaper han kunde relatera till:
 
- Vi är inte särskilt lika, men jag kände att jag förstod något om honom. Det är något väldigt fel på honom, men jag förstår vad det är. Det han gjorde som tonåring resonerade med mig när det gäller överlevnad, sade han i en intervju med Bustle.
 
När karaktären dock skulle återvända i ” Harry Potter och halvblodsprinsen” (2007) menade regissören David Yates att den då 29-åriga Coulson var för gammal och ersatte honom med Frank Dillane.
 
Coulson, som var medlem i engelska National Youth Music Theatre och har en examen i engelska från University of Cambridge, har dock inte haft problem att få andra roller. Han hade redan medverkat i TV-serierna ”Love in a Cold Climate” och ”Weirdsister College”.
 
 
Han filmdebuterade med en statistroll i ”The Four Feathers” och medverkade även i Oscarsbelönade, stjärnspäckade ”Timmarna” (båda 2002). Sedan dess har han spelat i en rad indiefilmer, inklusive hyllade "Love Is Strange" (2014) där han spelar en ung bög som raggar på Alfred Molina.
 
 
Han har varit desto mer aktiv i TV och haft gästroller i serier som ”Little Britain”, ”Agatha Christie's Marple”, ”Gossip Girl”, ”The Good Wife”, ”Nashville” och ”High Fidelity”. Han har även spelat teater både i Storbritannien och USA.
 
Grattis på 46-årsdagen, Christian Coulson!
 
Du kan följa honom på Instagram-kontot @ceeofcee:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Christian Coulson (@ceeofcee)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Christian Coulson (@ceeofcee)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Sam Pickart (@samuelpickart)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Christian Coulson (@ceeofcee)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av BRONSON FARR | Photographer Director (@bronson.photo)

| 3 oktober 2024 05:00 |