Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 augusti 2024 | 14:00

Lovande "Terminator"-spel med öppen värld försenas till 2025

Utvecklarna vill leverera ett spel som motsvarar fansen förväntningar på "Terminator"-serien.
För några månader sedan visades spelet "Terminator: Survivors" upp, som är ett överlevnadsspel för en eller flera spelare där det gäller att kämpa mot både människor och robotar fyra år efter domedagen.
 
Spelet utvecklas av Nacon Studio Milan och var tänkt att släppas i early access på pc den 24 oktober (PS5 och Xbox Series X/S senare), men nu har utvecklarna meddelat att det försenas till 2025.
 
- De senaste månaderna har vi verkligen blivit imponerade av entusiasmen och mottagandet av vårt spel. Vi vet hur peppade fans är på "Terminator: Survivors". För att nå vår vision och se till att leverera det spel som motsvarar era förväntningar behöver vi lite extra tid, skriver de på X.
 
 
- Vi förstår att det här är en besvikelse för många, men vi vill respektera universumet, våra fans och vårt community. På lång sikt tror vi att det här är rätt beslut, fortsätter de.
 
"Terminator: Survivors" var tänkt att släppas på konsoler någon gång under 2025, men nu är det oklart om det fortfarande gäller.
 
Vi är än så länge inte sett särskilt mycket från spelet, mer än att vi vet att det är ett överlevnadsspel i en öppen värld där du får bygga baser och samla resurser för att ta dig an mördarrobotar, andra människor och maskiner.
 
Utvecklarna har även meddelat att det kommer finnas en fiende som påminner om Mr. X eller Nemesis i "Resident Evil"-serien, som är "en ostoppbar jagare du inte kan stoppa".
 
"Terminator"-franchisen är het just nu, med den animerade Netflix-serien "Terminator Zero" som snart har premiär och ett topphemligt projekt av James Cameron som gjorde de två första filmerna "The Terminator" och "The Terminator 2: Domedagen".
| 13 augusti 2024 14:00 |