Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 juli 2024 | 09:00

Kristen Stewarts bästa film? Snart får den hyllade thrillern svensk biopremiär

Håll utkik efter "Love Lies Bleeding" i augusti.
Nu är det klart: Kristen Stewarts senaste film når svenska biodukar om bara några veckor.
 
I "Love Lies Bleeding" spelar hon Lou, en gym-manager som blir förälskad i kroppsbyggaren Jackie. Mellan heta sexscener och steroid-injektioner dras de in i en rad farliga händelser som slutar med mord.
 
Regissören Rose Glass följer upp den hyllade rysaren "Saint Maud" med en ångande het, queer kärlekshistoria som utvecklas till en brutal hämndthriller med oväntade twistar.
 
Med på den vilda resan finns också Ed Harris, Jens Malone, Dave Franco och bodybuildern/skådisen Katy O'Brian, som är på väg att få sitt stora genombrott på vita duken. Hon har redan medverkat i serien "The Mandalorian" och syns snart både i "Twisters" och i "Mission: Impossible 8".
 
Är detta rentav Kristen Stewarts bästa film? De skyhöga betygen på Rotten Tomatoes tyder på det - 94% överträffar allt annat som hon varit med i. Den gamla "Twilight"-stjärnan fortsätter att imponera med modiga och spännande rollval.
 
"En visuellt gripande film och en högoktanig romantisk actionrökare" skrev MovieZines Jonathan Enochsson efter premiären på Berlins filmfestival. Läs vår recension här...
 
Tanken var egentligen att "Love Lies Bleeding" skulle gå raka vägen till en digitalpremiär. Bara häromveckan sattes ett datum i slutet av juli. Sen kom filmbolaget snabbt på andra tankar, och nu blir det istället biopremiär - mitt under Stockholm Pride. Det tackar vi för.
 
"Love Lies Bleeding" går upp på bio den 2 augusti.
 
| 7 juli 2024 09:00 |