Serie

Skribent

Alexander Svensson

29 augusti 2024 | 06:00

"Maktens ringar" är tillbaka! Nu kan du streama 3 nya avsnitt på Prime Video

Mörkret står mot ljuset när den episka andra säsongen av "Maktens ringar" äntligen drar igång.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
På med alvöronen, spänn bågen och putsa ringarna - nu bär det av tillbaka till Midgård. “Sagan om ringen: Maktens ringar” har idag storslagen premiär av sin hett efterlängtade andra säsong.
 
Seriens showrunners J.D. Payne och Patrick McKay verkar inte ha snålat med något: det är alver, orcher, enter, jättespindlar, krigsmaskiner, ringar, örnar, havsmonster och bataljer så långt ögat når.
 
Den nya säsongen tar vid där den första slutade. Halbrand (Charlie Vickers) har avslöjats som Sauron och fått smak för att smida ringar. Galadriel (Morfydd Clark) har insett vem han är, men försent, och måste nu tillsammans med Elrond (Robert Aramayo) försöka få alverna att inse vad som komma skall.
 
Sauron - blonderad och med bus i sikte.
 
Samtidigt har Sauron begett sig till Mordor där Adar (Sam Hazeldine som ersätter Joseph Mawle) och hans orcher hänger omkring. Dessutom har den mystiske och namnlöse trollkarlen (Daniel Weyman) och hans harfoot-vän Nori (Markella Kavenagh) begett sig mot det mystiska landet Rhun i öst. I Moria hotar dvärgarnas girighet att bli deras undergång, och i det stolta människoriket Numenor är maktspelen och komplotterna i full gång.
 
Tom Bombadil är en av säsongens nya karaktärer.
 
Utöver alla återvändande karaktärer från säsong 1 så får vi även stifta bekantskap med ett antal gamla Tolkienfavoriter: skeppsbyggaren Cirdan, en viktig figur i Tolkiens böcker, dyker upp, gestaltad av Ben Daniels. Gladlynte filuren Tom Bombadil gör live-action-debut, spelad av Rory Kinnear. Dessutom kommer jättespindeln Shelob att visa sitt fula tryne, och Ciaran Hinds (“Rome”, “Game of Thrones”) spelar en mystisk trollkarl…
 
Trådarna är som ni ser många, och mycket ska avhandlas på åtta fullproppade avsnitt. De första tre finns idag att streama på Amazon Prime Video. Övriga fem släpps en gång i veckan, varje torsdag, fram till den 3 oktober. Välkomna tillbaka till Midgård!
 
 
| 29 augusti 2024 06:00 |