Serie

Skribent

Alexander Svensson

12 september 2024 | 19:00

"Maktens ringar"-showrunnern är glad över att arga kritiker kollar på serien

Han passar också på att ge dem en liten känga.
Sagan om ringen: Maktens ringar” har nu sänt fem avsnitt från sin andra säsong. Några som verkligen skor sig på serien är de ilskna Youtubers som spottar ur sig video efter video om vilket fruktansvärt svek mot Tolkien, Peter Jackson, mänskligheten och god smak i allmänhet de tycker att serien är.
 
Seriens showrunners verkar dock ta den arga kritiken med ro. Den ene av dem, J.D. Payne välkomnar dem att fortsätta kolla på serien, och passar också på att dissa dem lite grann i en intervju med The Hollywood Reporter:
 
- Brödraskapet var tvugna att se till varandra, och på dem som de fick stöttning av, och minnas vad det var de kämpade för. Och när vi ser att miljontals människor tittar på serien och svarar så positivt på det så är det dem vi kämpar för. Och ni som kollar på varje avsnitt och sågar dem på sociala medier och gör Youtube-videos, vi är glada över att ha med er också. Det hade inte varit en resa genom Midgård utan några troll på vägen.
 
 
Rent krasst kan man väl konstatera att alla som kollar på serien hjälper den, oavsett vad de sedan tycker och tänker på sociala medier. Tittarsiffror spelar betydligt större roll för Amazon än om Kalle123 är lite purken på X efter att ha sett serien. Sedan är alla välkomna att tycka vad de vill (jag är exempelvis förtjust i serien, även om den inte är på samma nivå som Jacksons filmtrilogi), men att det existerar en egen liten marknad för överdrivet hatisk kritik på Youtube är ett faktum.
 
“Sagan om ringen: Maktens ringar” finns att streama på Prime Video, med ett nytt avsnitt varje torsdag.
| 12 september 2024 19:00 |