Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2024 | 13:40

Mamma Mia! Amanda Seyfried spelar in film i Sverige - bilden från Göteborg

Hollywoodglans på Västkusten!
Skådespelerskan Amanda Seyfried, känd för filmer som "Mean Girls", "Mamma Mia!" och tv-serien "The Dropout", är tillbaka i Sverige. Hon har anlänt till Göteborg för att spela in ett historiskt drama med titeln ”The Woman Clothed by the Sun” där hon spelar sektledare.
 
Detaljerna är än så länge få (och gömda bakom GP:s betalvägg). Men filmen har beskrivits som "ett feministiskt äventyr"... och möjligen också en musikal?
 
Expressen skriver att stjärnan har hängt på Ostindiefararen Götheborg där man redan har spelat in flera scener. Vilka andra skådespelare som medverkar hålls ännu hemligt. För regin står norska Mona Fastvold ("The World to Come").
 
– Den här upplevelsen ombord har varit – och är – otrolig. Det är något jag aldrig kommer att glömma, säger Seyfried.
 
Efter avslutad inspelning planerar hon att stanna kvar med familjen i Göteborg och utforska områdena runt Haga.
 

Har fina minnen från Sverige

 
Det är inte första gången Amanda Seyfried befinner sig på svensk mark, då hon har varit här förr för att promota "Mamma Mia!"-musikalerna som bygger på ABBA:s låtskatt. År 2015 berättade hon för MovieZine om sina minnen:
 
- Jag har så fina minnen från Sverige. Att spela in ”Thank You For The Music” i Bennys studio... Jag stod i mitt lilla bås och han satt vid pianot och spelade. Att se honom spela när jag sjöng var ett av de bästa ögonblicken i mitt liv. Jag älskar Sverige!
 
På sin Instagram har Amanda delat en glad bild från inspelningsplatsen:
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Seyfried💛 (@mingey)

| 24 augusti 2024 13:40 |