Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 maj 2020 | 14:00

Manusförfattaren bakom "Batman & Robin" ber om ursäkt

"Ingen av oss ville göra en medvetet dålig film" säger Akiva Goldsman i en ny intervju.
När det kommer till gestaltningen av Batman på bioduken finns det flera lysande exempel på hur man ska göra... och några mindre lysande som fansen än idag älskar att håna.

Joel Schumachers "Batman & Robin" från 1997 hör definitivt till de senare - en praktkalkon där Arnold Schwarzenegger droppar kyliga oneliners och George Clooney tar över Läderlappen-dräkten (med bröstvårtor och allt).

Även efter 23 år verkar filmen hemsöka de inblandade. I en ny intervju med Collider passade manusförfattaren Akiva Goldsman på att be fansen om ursäkt:

- Jag blev förvånad. Ingen av oss ville göra en dålig film. Jag svär, ingen hade en aning. Det ironiska är att de klippte ihop en version halvvägs under inspelningen, som faktiskt såg mörk och intressant ut. Men det blev som det blev, och jag är ledsen för det.
 
 
Goldsman är inte den enda som beklagar resultatet. Sommaren 2017 kommenterade regissören Joel Schumacher ångerfullt att "det mesta var mina val, och mina misstag är mina egna".

George Clooney själv uttalade sig år 2015 om att han trodde han skulle ta kål på varumärket Batman för all framtid.

Ingen fara grabbar, alla älskar en kalkon och "Batman & Robin" är åtminstone en underhållande sådan. Vad gäller Akiva Goldsman så har han sonat för sina misstag med det Oscarsvinnande manuset till "A Beautiful Mind" några år senare.
 
90-talet är historia och nu väntar vi på att se hur Matt Reeves tolkar Batman med Robert Pattinson i huvudrollen. De första bilderna ur "The Batman" ser definitivt coola ut.
| 18 maj 2020 14:00 |