Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

23 september 2023 | 10:00

"Mean Girls: The Musical" sjunger upp på biograferna

Det var meningen att "Mean Girls: The Musical" skulle ha premiär på bolagets streamingtjänst, men nu har Paramount ändrat sig: Det blir bio.
2004 fyra släpptes tonårskomedin "Mean Girls", som med åren rättvist kom att benämnas som en kultklassiker. 2018 började musikalen rulla på Broadway, och gick bra där men tvingades på grund av Covid-19 läggas ner i förtid. Nu får den alltså en nya chans, i större skala. 
 
Planen var att "Mean Girls: The Musical" skulle gå direkt till streamingtjänsten Paramount+ i USA (och gissningsvis SkyShowtime här). Det skriver Deadline, som också påpekar att Paramount skiftade fokus på samma sätt med förra årets skräcksuccé "Smile".
 
Precis som sin föregångare handlar "Mean Girls: The Musical" om Cady (Angourie Rice) som börjar hänga med den populära tjejerna i sin nya skola. Men allt går åt skogen när hon faller för gruppens ledare Regina Georges (Renée Rapp) före detta pojkvän.
 
Manuset till "Mean Girls: The Musical" är skrivet av Tina Fey, som också skrev manuset till första filmen. Musiken är skriven av Jeff Richmond, som precis som Fey var inblandad i "30 Rock", och Nell Benjamin ("Legally Blonde").
 
Svensk premiär är satt till 12 januari 2024.
| 23 september 2023 10:00 |