Spel

Skribent

Viktor Eriksson

28 juni 2024 | 20:30

“Metal Gear”-producenten: Hade varit en dröm att få tillbaka Hideo Kojima

“Metal Gear”-seriens ursprungliga skapare lämnade serien under dramatiska förhållanden.
Spelföretaget Konamis “Metal Gear”-producent Noriaki Okamura fick under en direktsändning nyligen frågan om att det fanns en chans att personalen från de ursprungliga “Metal Gear”-spelen skulle kunna jobba på smygarserien igen. 
 
– Jag kan inte föra talan för någon utanför företaget, eller gissa hur de känner kring det hela. Men för min egen del skulle jag inte vilja något hellre än att få arbeta med Kojima och resten av teamet igen. Om det skulle kunna ske vore det en dröm, säger Noraki Okamura, rapporterar VGC.
 
“Metal Gear”-seriens ursprungliga skapare Hideo Kojima lämnade Konami under dramatiska förhållanden 2015. Sedan dess har han etablerat en egen spelstudio, Kojima Productions, som utvecklat äventyrsspelet “Death Stranding”, dess stundande uppföljare och som på sikt även ska göra ett konkurrerande smygarspel.
 
– Vi kan inte ta för givet att alla skulle vilja arbeta med oss igen, eller vara helt beroende av dem, fortsätter Noriaki Okamura.
 
– Jag tycker inte det är rätt av oss att ställa den typen av krav på någon. Så vi arbetar med förväntningen att oavsett vad vi skapar, så är det upp till oss, det är på våra axlar att göra ett bra jobb.
 
Enligt Okamura jobbar redan mycket av personalen från det ursprungliga “Metal Gear Solid 3: Snake Eater” på den kommande remaken “Metal Gear Solid Delta: Snake Eater”. Noraki Okamura har själv tidigare producerat flera spin-off-spel till "Metal Gear"-serien som “Meta Gear Solid Acid 2”, “Metal Gear Solid: Portable Ops” och “Metal Gear Survive”.
 
| 28 juni 2024 20:30 |