Spel

Skribent

Viktor Eriksson

30 augusti 2024 | 07:00

"Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots" ser ut att släppas på nytt efter 16 år

Det kritikerhyllade smygarspelet är än idag låst till Playstation 3.
Det ser onekligen ut som att spelutgivaren Konami gör sig redo för att släppa “Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots” på nytt. Smygarspelet hyllades till skyarna när det släpptes under 2008, men trots det finns det idag inte tillgängligt att spela utanför den gamla spelkonsolen Playstation 3.
 
Samtidigt har Konami börjat släppa samlingar med de gamla "Metal Gear Solid"-spelen till moderna system, varav den första "Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1" kom under hösten 2023. Många har därför börjat hoppas på att 4:an till sist ska dyka upp på nytt i "Vol. 2".
 
– Vi är definitivt medvetna om situationen med MGS4. Tyvärr kan vi inte säga så mycket men "Vol.1" innehåller MGS 1-3. Punkt, punkt, punkt… Ja, du kan nog själva dra linjerna mellan punkterna, säger Konami-producenten Noriaki Okamura i en intervju med IGN.
 
Även skådespelaren David Hayter, som gör rösten till huvudkaraktären Old Snake i spelet, postade i november förra året en bild på honom tillsammans med en staty av Old Snake och skrev:
 
“Hade ett rätt coolt möte häromdagen…”
 
 
Just nu tycks Konamis fokus däremot ligga på “Metal Gear Solid Delta: Snake Eater”, som är en remake av den tredje delen i “Metal Gear Solid”-serien. Vad som väntar efter det spelet återstår däremot att se. 
| 30 augusti 2024 07:00 |