Film

Skribent

Martin Persson

4 september 2024 | 12:00

Första bilderna: Mike Flanagan tolkar Stephen King-berättelse

Ännu ett spännande projekt på gång för skaparen av ”Haunting on Hill House”.
Mike Flanagan ligger inte på latsidan gällande sina spännande och gotiska skräckberättelser.
 
Succéserier på Netflix som ”The Haunting on Hill House”, “Huset Ushers undergång” och “Midnight Mass” följs snart upp av en långfilm baserad på Stephen Kings berättelser.
 
Large 224ae4d9f770d9aa37959f30d9763229 life of chuck first look 01
 
”The Life of Chuck” är en i vanlig ordning okonventionell berättelse om en man spelad av Tom Hiddleston som dör av sjukdom i början av filmen. Vi går sedan bakåt i tiden och följer hans barndom i vad som är ett hemsökt hus och tidsperioderna vävs alltmer samman.
 
Filmen kommer tydligen att innehålla ett stort dansnummer från Tom Hiddleston. Hur det ska figurera i berättelsen ska bli spännande att se. Mike Flanagan berättar i en intervju med Variety hur målet var att skapa en skruvad version av den älskade klassikern "Livet är underbart". Tom Hiddleston berättar i samma intervju hur han imponerades av manuset och Stephen Kings berättelse:
 
- Det är verkligen en berättelse med hjärta som har en del att säga om våra liv. Till skillnad mot andra av Stephens berättelser är den inte fullt lika otäck och mystisk, vi vet ju hur allt kommer att sluta eftersom vi går bakåt i tiden under filmen. Men det intressanta är att se vad som gör min karaktär så speciell genom det förflutna.
 
"En hyllning till livet", inflikar Flanagan och liknar den vid en apokalyptisk film där man i slutändan sitter och håller händer och väntar in förödelsen.
 
Förutom Hiddleston syns även Mark Hamill, Chiwetel Ejiofor och Karen Gillian. Ingen dålig rollista med andra ord.
 
Kolla in de första bilderna från filmen nedan:
 
| 4 september 2024 12:00 |