Serie

Skribent

MovieZine

16 september 2024 | 12:00

Minns du Alexis Bledel från ”Gilmore Girls”? Så här ser den 43-åriga stjärnan ut idag

Grattis på födelsedagen till skådespelerskan bakom Rory!
Skådespelerskan Alexis Bledel fyller 43 år idag den 16 september. Hon är särskilt känd för "Gilmore Girls", tv-serien som också var populär i Sverige i början av 2000-talet. Serien gick i sju säsonger och Bledel porträtterade dottern till Rory Gilmore, spelad av Lauren Graham.
 
Något vi särskilt minns "Gilmore Girls" för var den kvicka dialogen, som delade tittarnas åsikter. Alla säsonger finns nu att streama på svenska Netflix.
 
 
Intervjuad av Seth Meyers berättade Alexis Bledel om sin ovanliga provfilmning inför "Gilmore Girls". Hon blev less efter hela sex auditions - och det visade sig hjälpa henne på traven:
 
- Jag pluggade på NYU, och de ringde mig flera gånger för att provfilmade på nytt. Jag var inte alls erfaren som skådis, jag visste inte att det kunde gå till så. Så jag blev lite otålig. Jag fick lite av en attityd... och vår chef gillade det. Hon sa "där är vår tjej!" Det blev perfekt.
 
Hennes filmdebut kom i Disneys "Tuck Everlasting" år 2002. Sedan dess har hon medverkat i filmer som "Sin City" (2005) och "Systrar i jeans" samma år. Bledel har också synts i serier som "Mad Men" och gjorde en annan suverän insats i "The Handmaid's Tale". Hon återvände till rollen som Rory i miniserien "Gilmore Girls: A Year in the Life" släppt 2016.
 
Rollen i "Gilmore Girls" har gett Bledel flera nomineringar til priser som Satellite, Teen Choice och Young Artist Award. Tack vare "The Handmaid's Tale" blev hon nominerad till 4 Primetime Emmmys, och vunnit en.
 
 
Nu har hon däremot inte agerat sedan 2021, och det enda projekt som Alexis Bledel har på gång enligt IMDB är uppföljaren "Systrar i jeans 3" som ska vara "under utveckling".

Skådespelerskan har allt sig undan rampljuset de senaste åren, men du kan se hur "Rory" ser ut i vuxen ålder i videon nedan.
 
| 16 september 2024 12:00 |