Spel

Skribent

Viktor Eriksson

20 juni 2024 | 21:30

Missade du ett av “de bästa spelen någonsin” när det släpptes 2003? Nu får du chansen igen

Nyversionen av actionäventyret har uppdaterats med 4K-upplösning, stöd för 60 bildrutor per sekund och autosparning.
Ubisoft har nu, till synes av misstag, avslöjat att den 25 juni så släpps en remaster av det klassiska actionäventyrsspelet “Beyond Good & Evil. Spelutgivaren berättade om det hela i ett inlägg på sociala medier som sedan dess har tagits bort, rapporterar Eurogamer. Det ursprungliga spelet har också avlistats på spelplattformen Steam, gissningsvis för att förbereda inför remastern.
 
“Beyond Good & Evil” handlar om äventyraren Jade som är en granskande journalist och spion som jobbar med en motståndsrörelse för att avslöja en konspiration som involverar en ras med utomjordingar. Spelet släpptes ursprungligen 2003 och leddes av Michel Ancel som också skapat “Rayman”-serien.
 
“Beyond Good & Evil” gick inte vidare bra kommersiellt, vilket bland annat spårats till att Ubisoft släppte det i princip samtidigt som sitt eget “Prince of Persia: The Sands of Time”. Det fick däremot ett fint mottagande bland kritiker och har faktiskt klassats flera gånger som ett av de bästa spelen någonsin. En uppföljare visades upp 2017 och har fortsatt vara under utveckling ända sedan dess utan att så mycket mer sagts. 
 
Remastern av originalet ser ut att släppas till Playstation, Xbox, PC och Switch och kommer bland annat att erbjuda grafik med 4K-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 60 bildrutor per sekund. Spelet kommer också att få en autosparningsfunktion. Du kan se en trailer för en gammal version av spelet nedan. 
 
| 20 juni 2024 21:30 |