Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 september 2024 | 06:55

"Monster" fortsätter med säsong 3 - med mördaren Ed Gein i fokus

Charlie Hunnam ska spela en av USA:s vidrigaste typer.
Den första säsongen av "Monster" på Netflix introducerade oss för unge mördaren Jeffrey Dahmer.
 
På torsdag släpps nästa del i antologiserien, nu med bröderna Lyle och Erik Menendez i centrum. De greps på 90-talet för mordet på sina föräldrar.
 
Nu är det officiellt att Ryan Murphy-serien får en tredje säsong. Det finns fler monster i USA:s kriminalhistoria att granska, och den här gången får Ed Gein står i fokus. Deadline berättar att Charlie Hunnam ("Sons of Anarchy") ska tackla den vidriga huvudrollen.
 
Galningen Gein var en mördare som inte nöjde sig med att mörda. Han blev ökänd när hans vidriga brott kom upp till ytan - han gillade bland annat att flå sina offer, gräva upp lik och inreda sitt hem med likdelar. Ed Gein blev endast dömd för två mord men misstänks vara skyldig till fler mystiska försvinnanden.
 
Han har inte minst inspirerat ett gäng psykopater på film: från Norman Bates i "Psycho" och Leatherface i "Motorsågsmassakern" till Buffalo Bill i "När lammen tystnar".
 
Den som längtar efter mer kalla kårar behöver dock inte vänta längre än till på torsdag, då "Monster - Berättelsen om Lyle och Erik Menendez" släpper sina 9 avsnitt på Netflix.
| 17 september 2024 06:55 |