Film

Skribent

Viktor Eriksson

5 juni 2024 | 21:00

Mördad “Harry Potter”-skådespelare får minnesstaty i London

Skådespelaren blev knivhuggen strax efter inspelningen av “Harry Potter och halvblodsprinsen”.
Till helgen så kommer en staty avtäckas i London till minnet av den mördade “Harry Potter”-skådespelaren Rob Knox, rapporterar NME. Rob Knox var en engelsk skådespelare som hade roller i “The Bill”, “After You’ve Gone” och gjorde sitt stora genombrott i “Harry Potter och halvblodsprinsen” från 2009 där han spelade Hogwarts-eleven Marcus Belby.
 
Rob Knox var ursprungligen tänkt att också vara med i uppföljaren “Harry Potter och dödsrelikerna – Del 1” men blev mördad i maj 2008 strax efter det att han spelade in “Harry Potter och halvblodsprinsen”. Rob Knox ska ha skyddat sin yngre bror vid tillfället som blev hotad av en man beväpnad med två köksknivar. 
 
Avtäckningen av minnestatyn kommer att ske lördagen den 8 juni klockan 15:00 vid Picture House Cinema i Bromley. Eventet kommer att vara öppet för allmänheten och kostnadsfritt.
 
Sedan tidigare finns även dokumentären “(K)nox The Rob Knox Story” som handlar om Rob Knox familjs sorg efter hans bortgång och deras arbete för att göra något åt gatuvåldet i Storbritannien.
 
 
| 5 juni 2024 21:00 |