Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 oktober 2024 | 08:00

Mysteriet tätnar: 3 Agatha Christie-deckare på väg att bli filmer

En av författarens bästa böcker ska filmatiseras på nytt.
"Mordet på Orientexpressen", "Döden på Nilen" och "Mord i Venedig" har återupptäckt biopublikens intresse för stjärnspäckade whodunnits.
 
Och det finns mer av den varan. 20th Century Studios som producerat de senaste Hercule Poirot-filmerna bekräftar att ytterligare tre mordmysterier av Agatha Christie är på väg till bioduken. Studiochefen Steve Asbell säger till Hollywood Reporter att man har ett nära samarbete med Christies dödsbo:
 
- Ja, det kommer mer. Vi har "Och så var de bara en", vi har "Åklagarens vittne" och vi gör "Miss Marple". Det finns några andra titlar vi arbetar på.
 
Samtidigt avslöjar Jeff Sneiders nyhetsbrev att en av filmerna redan har fångat in en regissör. "And Then There Were None" ska regisseras av George Tillman Jr ("The Hate U Give").
 
Filmen baseras på den briljanta "Och så var de bara en" (först utgiven som "Tio små negerpojkar" år 1940), onekligen en av Agatha Christies mest kända pusseldeckare. Här finns utrymme för ännu en stor ensemble så vi räknar med att Hollywood-stjärnorna redan står på kö för att mördas av, en efter en.
 
Men vad innebär det för Kenneth Branaghs framtid som mästerdetektiven Hercule Poirot? Än så länge finns det inga klara planer på en fjärde film i den serien. 
 
Den flitiga brittiska författarinnan levde mellan åren 1890-1976 och hann under den perioden ge ut inte mindre än 66 romaner.
| 25 oktober 2024 08:00 |