Serie

Skribent

Anders Eklöf

24 mars 2022 | 22:00

Netflix skrotar sin nya skräckserie efter bara en säsong

Skräckserien "Archive 81" av "The Conjuring"-regissören James Wan på Netflix läggs ner cirka två månader efter premiären.
I januari hade Netflix-serien "Archive 81" premiär, som är en skräckserie av "The Conjuring"-regissören James Wan och "The Vampire Diaries"-producenten Rebecca Sonnenshine som showrunner.
 
Serien följer en arkivarie (Mamoudou Athie) som har som uppgift att restaurera gamla videoband som förstörts i en brand. På filmerna ser han dock en dokumentärfilmare (Dina Shihabi) som undersökte mystiska händelser i en lägenhetsbyggnad under 90-talet. Det som väntar är sekter, demoner och annat otäckt.
 
 
Nu meddelar sajten Deadline att Netflix beslutat att lägga ner serien efter bara en säsong, detta trots att serien hamnade på förstaplatsen som streamingtjänstens mest sedda serie i USA ett tag och fick fina recensioner. Tydligen såg ändå inte tillräckligt många "Archive 81" för att Netflix skulle vilja fortsätta serien.
 
Netflix har tidigare sagt att de väljer att fortsätta eller lägga ner serier baserat på hur många som tittar i relation till budgeten, även om de sällan rapporterar tittarsiffror mer än deras topp 10-listor varje vecka. Andra serier som lagts ner av streamingtjänsten den senaste tiden är science fiction-serien "Another Life" och den animebaserade "Cowboy Bebop".
 
 
"Archive 81" är löst baserat på en podcast med samma namn och hade även skådespelare som Evan Jonigkeit, Julia Chan, Ariana Neal, Matt McGorry och Martin Donovan i rollistan.
 
Vad tyckte du om "Archive 81"? Tycker du att Netflix lägger ner för många serier?
| 24 mars 2022 22:00 |