Film

Skribent

Alexander Svensson

19 augusti 2024 | 22:00

Netflix släpper snordyr och "svensk" sci-fi-film våren 2025 - kostade 320 miljoner dollar

Bröderna Russo regisserar filmadaptionen av Simon Stålenhags "The Electric State", och har lyckats blåsa 320 miljoner dollar.
Att bröderna Joe och Anthony Russo lagt vantarna på rättigheterna till svenske Simon Stålenhags bok “The Electric State” ("Passagen") och fått Netflix att spendera 320 miljoner dollar på en film av den är något jag kan känna att vi pratar lite för lite om. Tack och lov verkar det vara på väg att ändras: filmen har nu äntligen fått en premiärmånad.
 
Enligt World of Reel kommer Netflix att rulla ut sin snordyra och “svenska” sci-fi-satsning i mars 2025. Produktionen av filmen ska tydligen ha varit något av ett äventyr i sig: tanken från början var inte att spendera så galet mycket pengar, och enligt World of Reel är filmen ett av skälen till att Netflix nu strukturerat om på sin filmavdelning. Aj.
 
Trots stökig produktion så känns premissen och skådespelarna dock lovande. “The Electric State” utspelar sig i en postapokalyptisk värld fylld med döda robotar genom vilken en ung kvinna färdas med sin robotkompis. Millie Bobby Brown gör huvudrollen, och i andra roller finns bland andra Chris Pratt, Anthony Mackie, Giancarlo Esposito, Ke Huy Quan, Brian Cox och Jason Alexander.
 
Håll med andra ord utkik efter “The Electric State” på Netflix i mars 2025.
| 19 augusti 2024 22:00 |