Film

Skribent

Martin Persson

2 september 2024 | 13:00

Nicolas Winding Refn om sin nästa film: "Glitter, våld och sex"

Den unika regissören vet vad folk vill ha.
Nicolas Winding Refn är snart tillbaka efter åtta års uppehåll sen "The Neon Demon", i vad som väntas bli hans sista film.
 
Refn är känd för sina kontroversiella sub-skräckfilmer, där publiken vid Cannespremiärerna ibland till och med lämnat salongen vid hans udda och groteska skildringar.
 
Nästa film, som nu kommer att börja filmas, blir troligtvis "Avenging Silence", som Refn i flera år pratat om att han velat göra. Filmen ska handla om en europeisk spion som får i uppdrag att eliminera en japansk yakuzaboss. Vi kan vänta oss ett spännande, blodigt och alltid lika udda äventyr. Regissören själv beskriver förlagan i en intervju med Variety som "full med glitter, våld och sex".
 
Nicolas berättar följande i en intervju med The Playlist:
 
- Det här blir mitt viktigaste verk, min "sista utpost" som jag kommer att bli ihågkommen för. Det blir en viktig punkt i min karriär och mitt liv.
 
Efter flera års arbete med TV-serier som "Copenhagen Cowboy" är det spännande att se "Pusher"-regissören ta ett, om än sista, kliv in i filmvärlden.
 
Något premiärdatum står än så länge inte klart. Refn befinner sig i nuläget vid Venedigs filmfestival för att visa en ny kortfilm, samt en klassikervisning av "Pusher".
| 2 september 2024 13:00 |