Spel

Skribent

Viktor Eriksson

4 augusti 2024 | 08:00

Nintendo utökar Switch Online med "Pokémon"-spel till Gameboy Advance

Nintendo släpper samtidigt bara ett av de två syskonspelen.
Nintendo meddelar att de inom kort kommer att utöka sin speltjänst Nintendo Switch Online + Expansion Pack med Gameboy Advance-spelet “Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team”.
 
Spelet är en roguelike-spinoff på den superpopulära “Pokémon”-serien, där du istället för att träna Pokémon får spela som Pokémon. Det är också den första titeln i “Pokémon Mystery Dungeon”-serien som ursprungligen släpptes 2005 som det sista "Pokémon"-spelet till Gameboy Advance.
 
“Red Rescue Team” hade faktiskt ett syskonspel, “Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team”, som i stort sett är identiskt men som släpptes till Nintendos, vid tiden, nya bärbara spelkonsol Nintendo DS. Än så länge är inte några Nintendo DS-spel tillgängliga via Nintendo Switch Online så det återstår att se ifall “Blue Rescue Team” kan dyka upp på speltjänsten i framtiden.
 
“Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team” kommer i vilket fall bli tillgängligt att köra för samtliga Nintendo Switch Online + Expansion Pack-prenumeranter den 9 augusti.
 
| 4 augusti 2024 08:00 |