Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

18 maj 2024 | 21:00

Från rymden till himlen: Noomi Rapace bekräftad för otippad roll

Noomi Rapace kastar bort rymddräkten för något mer heligt.
Nyheten om att Noomi Rapace ska spela självaste Moder Teresa i en kommande biografi kläcktes under Cannes filmfestival. Filmen har passande nog döpts till "Mother" och kommer följa en händelserik vecka i Moder Teresas liv; veckan hon bestämmer sig för att lämna Loreto Entally i Calcutta och göra sin egen grej.
 
Teona Strugar Mitevska som regisserade "God Exists, Her Name Is Petrunya" från 2019 sitter i registolen och detta blir hennes första engelskspråkiga film. Hon kallar Rapace för en "perfekt fit" för rollen då Moder Teresa kommer skildras som en rebellisk figur som går emot den katolska kyrkans sätt och struktur, skriver The Hollywood Reporter
 
Mitevska är född i Makedonien - samma land som Teresa är ifrån. Hon växte upp med myten om Moder Teresa men var inte så intresserad av den religiöse figuren tills hon gjorde en dokumentär om hennes liv. "Jag relaterade till henne som kvinna och såg väldigt mycket av mig i henne", säger Mitevska. 
 
Sveriges Spark Film & TV samt Film i Väst är ombord som en av fem olika länder som producerar projektet. Premiärdatum är ännu inte satt. 
 
Passar Noomi Rapace som Moder Teresa? Kommentera gärna. 
| 18 maj 2024 21:00 |