Film

Skribent

Alexander Svensson

25 juli 2024 | 08:00

Nu på Prime Video: Henry Cavill röjer runt i actionpackade "The Ministry of Ungentlemanly Warfare"

Henry Cavill och Alan Ritchson är ute på nazistjakt i Guy Ritchies nya krigsfilm.
Henry Cavill har inte haft ett särskilt bra filmår så här långt. Hans agentfilm “Argylle” floppade i vintras, och kort därefter släpptes krigsfilmen “The Ministry of Ungentlemanly Warfare” med honom i huvudrollen på bio i USA, och floppade även den. Här i Sverige fick vi se “Argylle” samtidigt som alla andra, men “Ungentlemanly Warfare” har vi fått vänta på. Fram tills nu, då den idag äntligen har Sverigepremiär på Amazon Prime Video.
 
“The Ministry of Ungentlemanly Warfare” regisseras av Guy Ritchie och är löst baserad på verkliga händelser. Vi får följa en liten grupp galna soldater på ett livsfarligt uppdrag bakom nazisternas linjer. Henry Cavill spelar Gus March-Phillipps, kaptenen som leder den lilla gruppen ute på uppdrag.
 
Alan Ritchson spelar dansk bågskytt i andra världskrigsmiljö. Bara en sån sak.
 
I övriga roller ser vi Alan Ritchson (“Reacher”), Eiza Gonzalez (“3 Body Problem”), Babs Olusanmokun (“Dune”), Alex Pettyfer (“Magic Mike”), Hero Fiennes-Tiffin (“After”), Henry Golding (“Crazy Rich Asians”), Cary Elwes (“Princess Bride”) och Freddie Fox (“House of the Dragon”).
 
“The Ministry of Ungentlemanly Warfare” fick ett hyfsat mottagande av kritiker, men charmade som sagt inte till sig någon större publikmängd i USA. Här på MovieZine har vår recensent Annika Andersson delat ut 2/5 i betyg, och rekommenderar den till alla som letar efter en “lagom hjärndöd actionfilm som inte är aslång”. Är det något sådant du är ute efter en varm sommardag i juli så kan du med fördel sätta på “The Ministry of Ungentlemanly Warfare” på Prime Video och se Henry Cavill sparka naziströv för fulla muggar.
 
 
| 25 juli 2024 08:00 |