Skribent

Fredrik Adolvsson

20 juli 2024 | 09:15

Nu slår även Viaplay till mot delning av lösenord

I spåret av sin stora kris följer den svenska streamingtjänsten efter flera internationella konkurrenter.
Streamingtjänsten Viaplay mår inte bra. En godkänd krisplan i början av året räddade företaget från konkurs, men det betyder inte att allt är tipptopp. Nu tar de ett steget för att minska antalet användare som inte betalar för sig.
 
I ett utskick till sina kunder meddelar Viaplay att de från och med den 20 augusti inför "tekniska begränsningar för kontodelning utanför hushållet". Hushållet kommer automatiskt sättas via smart-TV, på den plats du oftast tittar på Viaplay. Efter det kommer personer utanför hemmet behöva ett eget konto.
 
Det är inte den enda begränsningen Viaplay inför. Från samma datum blir det dessutom omöjligt att titta på en och samma sportsändning från mer än en enhet åt gången, även inom hushållet. Det går bra att titta på två olika sportsändningar från två olika enheter, men om du och din sambo av någon anledning vill kolla på samma match från olika rum så är det alltså snart kört.
 
Kommer det fungera? Det får framtiden utvisa. Netlix ökade sitt antal betalande användare med 25% efter att de slog ner mot kontodelning, men kundernas kritk mot Viaplay under krisåret verkar ha varit klart starkare. Kanske är det nu som tålamodet till slut tryter.
 

Läs också: Antalet Netflix-prenumeranter ökar - har jakten på lösenordsdelare gett effekt?

 
| 20 juli 2024 09:15 |